Papparazzien Pekan, Velin ja Hannun kultamitaliajo!

Suomen Matkamopoilijat yhdistys järjestää matka-ajoja eri luokissa seuraavasti:

Mitallit

Pronssiajo: Ajamalla 1000km 31 tunnin määräajassa, kuljettaja saavuttaa jäsenyyden yhdistyksessä. Me ajoimma matkan v. 2009.

Hopea-ajo: 1500 km 48 tunnin määräajassa. Me ajoimma matkan v. 2010

Kulta-ajo: 2000 km 72 tunnin aikana jolla saavutetaan korkein, eli kultainen ansiomerkki ja me lähdimme sitä tavoittelemaan v. 2011 ja tässä kuvakertomus matkasta.

Matkaan lähdimme ennakkosuunnitelmien mukaan 3.7.2011 klo 6:00 kukin kotoaan kokoontuaksemme yhteen Muhoksen TB-asemalle. Siitä sitten yhdessä jatkoimme reittiä Utajärvi – Vaala – Vuolijoki – Kajaani – Valtimo – Juuka – Polvijärvi – Ylämylly – Liperi – Heinävesi – Varkaus – Pieksämäki – Kangasniemi – Joutsa jossa yövyimme 660 km ajon jälken.

Aamulla 4. 7 jatkoimme Joutsasta reittiä Hartola – Sysmä – Asikkala ja edelleen Lahden Renkomäkeen Kalevi Rauhamäen opastamaa reittiä. Ajoimme yhden kierroksen ”virallista 125 km mittaista reittiä” jonka jälkeen Kalevi opasti meidät ulos Lahdesta Asikkalaan johtavalle tielle. Asikkalasta reittimme jatkuin Sysmän kautta Hartolaan ja Joutsaan. Päivän ”kilometrikertymä” uhkasi jäädä vajaaksi, joten Joutsasta pistäysimmä vielä Pertunmaan kautta Kuortissa tankkaamassa, sekä palatessa vielä Joutsan ja Kangasniemen puolivälissä ennen toista yöpymistä Joutsassa.

5.7 läksimme kotimatkalle joka ajettiin ennakkosuunnitelmista poiteten samaa reittiä kuin mennessä. Kotikujalla matka oli vielä 15 km vajaa joten vielä piti heittää kierros kotikylällä tavoitteen saavuttamiseksi.


6.7 klo 00:15 oli 2000 km mittarissa ja siinä se.
Artikkelin ylälaidassa kuva mitalleista. Alinna pronssi, keskellä hopea ja ylinnä kultamitali. Kaikkien mitalien ajaminen vaatii 4500 km ajoa mopolla ja alle tuhansia kilometrejä testi ja totutusajoa.