Kiviojan kuohut 2017

KIVIOJAN KUOHUT 2017

Mopokerho Papparazzien järjestämät Kiviojan Kuohut II ajettiin 15.07.2017 vuolaan Kiviojan rannalle rakennetulla radalla. Rataa on verrattu Interlagosin*) formularataan sillä erotuksella, että Interlagosissa taustalla on kaatopaikka, Tyrnävällä perunapeltoja. Ei siis voi olla huono paikka ajaa Papparazzien jäsentenvälisiä kiihytyskisoja. Vaikka kisat on Papparazzien ”jäsentenväliset”, kisoihin kutsutaan myös kerhon ulkopuolisia, maan parhaimmistoon kuuluvia mopoilijoita nostamaan kovaa tasoa entisestään.

Kisoissa ajettiin 222 metrin mittaisella radalla neljässä eri luokassa. Ensimmäisenä oli vuorossa vakiomopot, niitä seurasi Viri I luokka ja heti sen jälkeen Viri II, sekä 3-pyöräiset vielä kiihytysajojen päätteeksi. IltaLehti tuotti näyttävän raportin kisoista. Lopuksi siirryttiin taitoajoradalle, jossa kysyttiin mopedinhallintataitoa esteradalla. Taitoajoon voi osallistua vapaavalintaisella mopolla.

*) Autódromo José Carlos Pace on moottorirata Interlagosin lähiössä São Paulossa Brasiliassa. Rata tunnetaan laajalti entisellä nimellään Interlagos.

KISAT AJETIIN SEURAAVIN SÄÄNNÖIN.

Mopo vähintään 25 vuotta.
Tasanopeus: Vapaavalintainen mopo – Taitoajo tulokset
Vakio: Suomeen tyyppihyväksytty mopo – TULOKSET
Viri I: Sama kuin yllä, sylinteri max. 60cm³ – TULOKSET
Viri II: Vapaa, sylinteri max. 80vm³ – TULOKSET
Nuoret: Alle 15v, (mopo voi olla uusi)
3-pyörä: Tehdasrakenteinen mm. invamopo – TULOKSET