Muikkuluisut 2019

MUIKKULUISUT 2019 AJETTIIN 23.2.2019

Klo 12:00 starttaa ensimmäinen Muikkuluisujen Tasanopeuskisan lähtö niin voimallisena että peikotkin heräävät talvihorroksestaan. Siitä käynnistyy 3 tuntia kestävä kova koitos kuka nousee korkeimmalle korokkeelle mopodiumilla. Lämmin föhn -tuuli on pehmittänyt radan pinnan, mutta sen ei anneta häiritä, päinvastoin, se tuo lisää haastetta kisaan.


Sitä ennen, jo edellisenä päivänä alkanut lumituisku on teettänyt töitä ilta myöhäseen ja samaten erilaisten rakennelmien parissa puuhastelua riittää. Yöllä tuisku on muuntunut silkaksi vesisateeksi ja aikasin kisapäivän aamuna oli taas radan kunnostus aiheellista. Mopodiumkin sai lopullisen muotonsa vasta hieman ennen H-hetkeä.

KISAT AJETIIN SEURAAVIN SÄÄNNÖIN.

Mopo vähintään 25 vuotta.
Tasanopeus: Vapaavalintainen mopo – TULOKSET
Vakio: Suomeen tyyppihyväksytty mopo – TULOKSET
Viri I: Sama kuin yllä, sylinteri max. 60cm³ – TULOKSET
Viri II: Vapaa, sylinteri max. 80vm³ – TULOKSET
Nuoret: Alle 15v, (mopo voi olla uusi) – TULOKSET
3-pyörä: Tehdasrakenteinen mm. invamopo – TULOKSET


Mutta antaa kuvien puhua puolestaan kuinka hauskaa on ajaa mopolla kilpaa. Tämän artikkelin alalaidassa löydätte Mika Ylitervon ottamat kuvat, joista näkee että kieli poskella mennään ja lujaa mennäänkin. Näissä kuvissa pääsee tyypilllinen Tyrnävän maisemakin oikeuksiin, eli väljää on ja ehkä siksi Mika on saanut vangittua kuviin sen olleellisen.